مطب پیروزی ۷۷۱۶۶۷۴۷
شهرری ۵۵۹۲۰۷۹۵
آزادی ۶۶۰۶۸۸۷۰

اقدامات قبل از شروع ارتودنسی | نکاتی که باید بدانید

بسیاری از افراد برای داشتن لبخند زیبا در چهره شان در پی انجام ارتودنسی برای مرتب نمودن دندان ها و یا جلو یا عقب بودن فک ها جهت ارتوسرجری به متخصص ارتودنسی مراجعه می نمایند. عموما افراد فکر می کنند که می توانند وارد مطب دندانپزشکی شوند و بریس یا سیم های فلزی را در دهان بگذارند اما پیش از گذاشتن بریس یا سیم ها لازم است مراحلی طی شود که ارتودنسی بهتر انجام گیرد. آمادگی مناسب پیش از آغاز درمان ارتودنسی، نقشی کلیدی در موفقیت و کارآمدی این فرآیند دارد. در این مطلب با توجه به جدیدترین مقالات علمی منتشر شده در سال ۲۰۲۴، به تشریح اقدامات لازم قبل از ارتودنسی می پردازیم.

اقدامات قبل از ارتودنسی

مراحل ضروری قبل از شروع ارتودنسی

معاینه و ارزیابی کامل دندان‌ها: پیش از هر اقدامی، ضروری است که دندان‌ ها و لثه‌ ها توسط دندانپزشک معاینه شوند تا مشکلاتی نظیر پوسیدگی، عفونت یا بیماری‌ های لثه شناسایی و درمان گردند. این مرحله به جلوگیری از مشکلات احتمالی در طول درمان ارتودنسی کمک می‌کند.
مراجعه نمودن به دندانپزشک جهت بررسی دندان ها: در ابتدا مراجع باید از دندان ها عکس رادیولوژی بگیرد تا اگر دندان ها پوسیدگی داشتند رفع گردد. دندانپزشک هر نوع پوسیدگی را بوسیله پرکردن برطرف می نماید و دندان های خراب را درمان می کند. گاهی نیز پیش از درمان باید جرم گیری دندان ها انجام شود.
انتخاب متخصص ارتودنسی: متخصص ارتودنسی خوب را، دندانپزشکان به مراجع معرفی می کنند. همین طور از طریق پرس و جو از دوستان و سایرین که تجربه ارتودنسی را دارند و بررسی نمونه کارهای متخصصان مختلف در اینترنت، متخصص متبحر ارتودنسی را بیابید. شایان ذکر است، در معتبرترین مرکز ارتودنسی نیز متخصصان ماهر و باتجربه در حال ارائه خدمات هستند. پس از انتخاب متخصص با او مشاوره کنید.
مشاوره با متخصص ارتودنسی: متخصص ارتودنسی عکس‌های رادیولوژی و دهان بیمار را معاینه‌، وضعیت دندان‌ها و فک را بررسی می کند، سپس گزینه ها، روند و مدت زمان درمان را به بیمار توضیح می دهد.
قالب گیری  دندان ها: از مهمترین اقدامات قبل از انجام ارتودنسی باید انجام پذیرد گرفتن قالب از دندان ها است تا نتیجه درمان با وضعیت کنونی مقایسه گردد. ماده آلژینات برای تهیه قالب از فک و دندان ها بکار می رود.

اقدامات قبل از اردتونسی دندان

کشیدن دندان های عقل (در صورت نیاز و تشخیص متخصص): بعضی افراد در فک فضای کافی برای دندان عقل را دارند و نیازی به کشیدن آن ها نیست. اما در صورتی که دندان ها کج  یا تحت فشار باشند، دندان عقل  را باید پیش از ارتودنسی کشید. پزشک متخصص، دندان های مراجع را معاینه و توصیه ها و درمان لازم را انجام می دهد. چون جراحی و کشیدن دندان عقل در نتیجه ارتودنسی بسیار موثر است.
آمادگی احساسی: درمان ارتودنسی در واقع یک تعهد با اهمیت از طرف بیمار است و بایستی تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کند. علاوه براین، بریس های ارتودنسی می توانند روی ظاهر فرد تاثیر بگذارند. اگر پیش از آغاز ارتودنسی استرس داشتید سعی کنید بیشتر به مزایای ارتودنسی که شامل موارد زیر می شوند تمرکز کنید:
- صاف و مرتب شدن دندان ها
- بهبود یافتن بهداشت دهان و دندان
- بالا رفتن اعتماد به نفس
- داشتن لبخندی طبیعی و زیبا
- رفع مشکلات بایت

ارتودنسی دندان

انتخاب نوع ارتودنسی: از مهمترین اقدامات پیش از ارتودنسی انتخاب نوع ارتودنسی و گزینه های مناسب برای شما است. معمولا برای مرتب نمودن دندان ها دو نوع ارتودنسی ثابت و متحرک وجود دارد که متخصص طبق نیاز و نظر بیمار بهترین نوع را به بیمار پیشنهاد می دهد. در پایان پزشک متخصص نحوه درست مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به شما یاد می دهد.

قالب گیری از دندان ها پیش از انجام ارتودنسی

چگونگی پیکربندی بریس ها به این وابسته است که دقیقا روی فرم قرارگیری دندان‌ های شما (حالت بایت) چه اتفاقی می‌افتد، یعنی حالتی که دندان‌ هایتان هنگام بسته شدن دهانتان روی هم قرار می‌گیرند. این نهایتا به علت هایی برمی‌ گردد که شما به سیم‌ کشی دندان احتیاج خواهید داشت، از جمله موارد زیر:

قالب گیری از دندان ها قبل از انجام ارتودنسی

- اوربایت
- آندر بایت
- کراس بایت
- دندان‌های بهم ریخته و شلوغ
- فاصله بسیار زیاد میان دندان‌ها
- اپن بایت
- داشتن دندان‌های نهفته
تنوع مشکلی که شما در دندان‌ هایتان دارید -یا یک ترکیب از این مشکلات- با استفاده از یک قالب از بایت -حالت قرار گیری دندان‌ ها روی یکدیگر- سنجیده خواهد شد. اغلب برای انجام این کار، لازم است که یک قالب بتونه یا نوعی ماده قابل انعطاف دیگر را گاز بگیرید، تا از حالت و بسته شدن دندان‌هایتان روی هم قالب قرارگیری شود. این قالب بعدا به منظور ساخت مدلی از دهان شما مورد استفاده قرار خواهد گرفت، این قالب در نهایت به طراحی یک دست بریس منحصر به ‌فرد و مختص دندان های شما می انجامد.

اقدامات یک روز بعد از شروع ارتودنسی

بعد از نصب شدن بریس های ارتودنسی، بایستی در سبک زندگی تان تغییراتی ایجاد نمایید تا از پیشرفت درمانی تان اطمینان حاصل کنید. در این قسمت به اقداماتی که بعد از ارتودنسی بایستی انجام دهید، خواهیم پرداخت:

اقدامات بعد از انجام ارتودنسی

- مصرف مسکن: شاید تا زمانی که به بریس ها (تقریبا یک هفته) عادت کنید، برای آرام کردن درد خود به مصرف مسکن ها احتیاج داشته باشید. می توانید در این دوران شما می توانید برای تسکین دردتان از قرص پاراستامول و یا قرص ایبوپروفن استفاده نمایید.
- غذاهای نرم میل کنید: مصرف غذاهای نرم نه فقط به بریس ها آسیب نمی رساند بلکه دندان هایتان را از اصابت با هر چیز سخت و چسبنده دور نگه خواهد داشت. برای مثال موز، پاستا و سوپ گزینه های مناسبی برای تغذیه در دوران ارتودنسی هستند.
- مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی: تمیز نگه داشتن بریس ها ممکن است سخت باشد ولی در صورتی که بعد از هر وعده غذایی  دندان هایتان را مسواک بزنید، دیگر نیازی به صرف زمانی طولانی جهت نظافت بریس ها ندارید. به همین علت سعی کنید همیشه مسواک همراهتان باشد.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
مطب پیروزی : ۰۲۱۷۷۱۶۶۷۴۷
مطب آزادی : ۰۲۱۶۶۰۶۸۸۷۰
مطب شهر ری: ۰۲۱۵۵۹۲۰۷۹۵
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر امیر بابک جمشیدی می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح