مطب پیروزی ۷۷۱۶۶۷۴۷
شهرری ۵۵۹۲۰۷۹۵
آزادی ۶۶۰۶۸۸۷۰

مدت زمان ارتودنسی دندان چقدر است ؟ عوامل موثر در زمان

اینکه درمان ارتودنسی دندان چند سال به طول می انجامد و چند جلسه زمان خواهد برد به یکسری عوامل بستگی دارد همچون میزان نامتقارن بودن دندان ها، شرایط فکی بیمار و سن او. مدت زمان ارتودنسی دندان اغلب بین یک تا سه سال است. البته با فناوری های نوین اغلب می توان این مدت زمان را تا ۶ ماه  نیز کاهش داد. بهتر است بدانید که همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی و انجام دستورات او  زمان درمان ارتودنسی را تا 30% کاهش خواهد داد.

مدت زمان انجام ارتودنسی دندان

ارتودنسی با توجه به نوع درمان چند ماه یا سال طول می کشد؟

گاهی اوقات این زمان با توجه به شرایط بیمار و نوع درمان متغیر است:
- درمان های کوتاه مدت: اگر مشکل بیمار مختصر و جزیی باشد می تواند در مدت زمان 6 ماه تا یکسال برطرف شود.
- درمان های رایج : اغلب درمان های ارتودنسی بین 18 الی 24 ماه زمان می برند و این یعنی یکسال و نیم الی دو سال.
- درمان های دراز مدت: در مواردی هم که به هم ریختگی و نامرتبی دندان ها زیاد باشد، امکان دارد درمان ارتودنسی تا 3 سال هم زمان ببرد.
تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان ارتودنسی دندان، به شکل فردی و بر مبنای بررسی دقیق وضعیت دندان ها و فک بیمار مشخص می‌شود. پس بعضی از بیماران ممکن است احتیاج به تعداد جلسات کمتری داشته باشند، در صورتی که بعضی دیگر نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارند.

همکاری بیماران بهترین راه کاهش مدت زمان ارتودنسی دندان

همکاری بیماران با متخصصین ارتودنسی و انجام دستورات آن ها، نقش مهمی در کوتاه تر شدن زمان درمان ارتودنسی دارد. با انجام کارهای زیر، شما می توانید طول درمان خود را کوتاه تر کنید:

کاهش مدت زمان ارتودنسی

- حضور مرتب و در تاریخ تعیین شده جهت معاینه
- رعایت نمودن دستورات متخصص ارتودنسی درباره شیوه صحیح مراقبت از الاینرها و بریس ها همچون نحوه تمیز نمودن  دندان ها و پرهیز از مصرف غذاهای ممنوعه
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- استفاده از کش های ارتودنسی بصورت مداوم

تعیین مدت زمان ارتودنسی

اگر می خواهید بدانید که ارتودنسی شما چند سال طول خواهد کشید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا وضعیت دهان و دندانتان را به صورت دقیق ارزیابی و بررسی کند. هیچ متخصص ارتودنسی نمی‌تواند ادعا کند که بدون بررسی دقیق شرایط بیمار، زمان درمان و هزینه حدودی را  می تواند مشخص نماید.
اساسی‌ترین عواملی که به وسیله متخصص بررسی و ارزیابی شده اند تا مدت زمان ارتودنسی را مشخص نمایند، در زیر آورده ایم:
- سن بیمار
- میزان ناهنجاری و بهم ریختگی دندان ها و مشکلات ناحیه فک
- میزان سلامت عمومی دندان‌های بیمار
- نوع دستگاه ارتودنسی که باید به کار رود
- انتظارات شخصی بیمار از درمان
- همکاری داشتن شخص بیمار با متخصص ارتودنسی و رعایت دستورات او
- مراقبت صحیح بیمار از بریس ها
- میزان مهارت و سطح تخصص ارتودنتیست
- مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک

ارتودنسی چند سال باید بماند؟

همان گونه که بیان شد، درمان ارتودنسی اغلب بین یک تا سه سال طول خواهد کشید؛ این یعنی اینکه تجهیزات ارتودنسی بایستی بین یک تا سه سال در دهان بیمار باقی بمانند. ولی با این حال، پس از اتمام این زمان نیز لازم است از تجهیزات ارتودنسی استفاده گردد. نگه داشتن نتایج درمان ارتودنسی پس از مرحله فعال آن، اهمیت بسزایی دارد. اغلب متخصصین ارتودنسی به بیماران خود توصیه می کنند که در 6 ماه اول حتی تا یکسال اول پس از درمان، بصورت دائم از نگهدارنده ها استفاده نمایند و پس از این مدت هم تنها شب ها از آن ها استفاده شود. این کار به منظور ممانعت از جابجایی تدریجی دندان های بیمار و برگشت آن ها به موقعیت اولیه شان توصیه می گردد.

عوامل موثر بر تعداد جلسات ارتودنسی و طول مدت درمان

عوامل بسیاری بر تعداد جلسات ارتودنسی تاثیر گذار هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم:
- پیچیده بودن وضعیت بیمار و میزان نامرتب بودن و بهم ریختگی دندان ها: میزان و شدت مشکلات ارتودنسی بیماران نقش مهمی در تعیین مدت زمان درمان دارد. مواردی مانند نامرتب بودن اکثر دندان ها، ازدحام بیش از اندازه دندان ها در یک قسمت معین یا مشکلات مرتبط با جویدن و گاز زدن، دوره درمان بیماران را افزایش خواهد داد.
- سن بیمار: ارتودنسی برای افراد با سن پایین همچون کودکان و نوجوانان اغلب سریعتر از بزرگسالان انجام می گردد. علت این امر هم در حال رشد بودن دندان ها و استخوان های فک کودکان است و بهتر  از بزرگسالان به فشارهای اعمال شده از طریق ارتودنسی جواب می دهند.
- هدف از درمان ارتودنسی: اهداف درمانی خاصی که توسط متخصص ارتودنسی و بیمار  تعیین شده اند، می توانند بر طول درمان تاثیرگذار باشند. یعنی اینکه اگر هدف تنها اصلاح مشکلات جزیی زیبایی است، درمان می تواند کوتاه تر باشد. اما اگر هدف رسیدگی و رفع ناهماهنگی های اسکلتی یا مشکلات پیچیده نیش است، می تواند مدت زمان درمان ارتودنسی طولانی تری داشته باشد.

مدت زمان جلسات ارتودنسی

- سازگاری و همکاری فرد با شرایط درمان: انطباق فرد با شرایط جدید و اجرای دستورات متخصص ارتودنسی برای تکمیل و موفقیت درمان ارتودنسی خیلی مهم است. مراجعان بایستی دستورات متخصص را در مورد پوشش و استفاده از وسایل مورد نیاز در هر جلسه، رعایت نمودن بهداشت دهان و دندان و حضور به موقع و منظم در جلسات بازبینی انجام دهند. رعایت نکردن هر یک از این موارد ممکن است زمان درمان را افزایش دهد.
- تجهیزات مورد استفاده در ارتودنسی: تجهیزاتی که برای ارتودنسی دندان و برای  درمان انتخاب می شوند می تواند بر مدت زمان ارتودنسی تأثیرگذار باشد. برای مثال انواع مختلف بریس‌ های فلزی سنتی، بریس ‌های لینگوال، بریس‌ های سرامیکی و پلاک های شفاف (مانند اینویزیلاین) هر یک زمان ‌های درمان متفاوتی دارند. متخصص ارتودنسی شما در مورد  همه موارد از جمله مزایا و معایب هر از این گزینه  ها و چگونگی تاثیرگذاری آن ها بر طول مدت درمان، به شما را مطلع می کند.
- میزان رشد اسکلتی فک: میزان رشد اسکلت فک فرد هم از عواملی است که بر مدت زمان درمان تاثیرگذار است. تغییر دادن فرم اسکلت در افراد بزرگسال که رشد استخوان های آن ها متوقف شده است، بیشتر زمان می برد. در بعضی موارد نیز ممکن است آن فرد احتیاج به جراحی ارتوگناتیک داشته باشد؛ در این حالت زمان کلی درمان ارتودنسی هم افزایش می یابد.
- عوارض جانبی: بعضی اوقات، در طول درمان ارتودنسی دندان بیماران ممکن است با عارضه ها یا واکنش هایی پیش بینی نشده مواجه گردند. این عوارض شامل این موارد می تواند باشد: تحلیل ریشه، حساسیت دندان ها، مشکلات لثه و یا شکستگی تجهیزات ارتودنسی. مواجه شدن و رفع این مسائل می تواند منجر به تاخیر جزئی در پیشرفت کار درمان ارتودنسی بیمار شود.

هر جلسه ارتودنسی چند ساعت طول می کشد؟

هر جلسه از ارتودنسی دندان اغلب بین 30 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد. در برخی از درمان های خاص می تواند این زمان تا 2 ساعت نیز افزایش یابد. برای اطلاع دقیق از اینکه جلسه اول ارتودنسی چقدر زمان می برد و چه کارهایی در طول این جلسه انجام خواهد شد می توانید از متخصص ارتودنسی خود توضیح بیشتری بخواهید.

تاثیر انتخاب نوع دستگاه های ارتودنسی ثابت در طول درمان

ارتودنسی دیمون به عنوان یک شیوه جدید، نسبت به سایر دستگاه های ارتودنسی قدیمی و سرامیکی کارآمدتر و البته سریع تر است. بریس های ارتودنسی دیمون به علت تنظیم خود به خود تعداد جلسات را  کاهش می دهد و نامرتبی ها و بهم ریختگی های دندان ها را در زمان کمتری رفع و اصلاح خواهد کرد. ارتودنسی دیمون در میان دستگاه های مشابه خود دارای کمترین مدت زمان ارتودنسی است .

مدت زمان ارتودنسی با کشیدن دندان چقدر است؟

اگر برای آغاز درمان نیاز باشد که یک تا چند دندان کشیده شوند، اینگونه طول دوره درمان شما می تواند کاهش یابد. از سوالات دیگری که مکرر از ما پرسیده می شود این است که  نصب ارتودنسی چقدر طول می کشد؟ این فرآیند در مدت زمانی کمتر از چند ساعت و فقط طی یک جلسه انجام می شود و خیلی طولانی نخواهد شد.

 تکنیک‌ های تسریع‌ کننده درمان

مدت زمان ارتودنسی دندان برای استفاده از نگهدارنده چقدر است؟

بعد از اینکه دندان هایتان با ارتودنسی مرتب شدند بایستی که به مدت چند ماه از نگهدارنده های ارتودنسی یا ریتینرها استفاده نمایید. این ها در واقع به تثبیت موقعیت دندان های مرتب شده کمک خواهند کرد. اغلب مراجعین مرکز ارتودنسی می خواهند بدانند که بعد از اتمام درمان ارتودنسی ثابت و یا متحرک تا چه مدت احتیاج به استفاده از نگهدارنده ها خواهند داشت؟ این مدت زمان استفاده را متخصص شما مشخص خواهد کرد.

تکنیک‌ های تسریع‌ کننده درمان

مدت زمان درمان ارتودنسی به عوامل متعددی بستگی دارد که هر یک می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر طول دوره درمان داشته باشند. در سال‌های اخیر، روش‌های جدیدی برای کاهش مدت زمان درمان ارتودنسی معرفی شده است. به عنوان مثال، استفاده از لیزر یا نیروهای لرزشی (ویبراتور) ممکن است بتواند طول درمان را کوتاه کند. همچنین، روش‌های مختلف جراحی مانند کورتیکومی، پیزوسیژن و میکرواستئوپرفوریشن در برخی بیماران سبب افزایش سرعت حرکت دندان‌ها می‌شوند.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
مطب پیروزی : ۰۲۱۷۷۱۶۶۷۴۷
مطب آزادی : ۰۲۱۶۶۰۶۸۸۷۰
مطب شهر ری: ۰۲۱۵۵۹۲۰۷۹۵
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر امیر بابک جمشیدی می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح