مطب پیروزی ۷۷۱۶۶۷۴۷
شهرری ۵۵۹۲۰۷۹۵
آزادی ۶۶۰۶۸۸۷۰

درمان مجدد ارتودنسی غلط

درمان مجدد ارتودنسی غلط زمانی ضرورت پیدا می کند که مدتی پس از اتمام دوره درمان، دندان ها به شکل قبل بازگردند. حدود 50% افرادی که ارتودنسی انجام می دهند، ممکن است طی 10 سال پس از اتمام درمان، دندان هایشان به حالت قبل برگردد و به درمان مجدد نیاز پیدا کنند. هزینه و طول مدت درمان ارتودنسی غلط با توجه به شدت ناهنجاری می تواند کمتر و یا بیشتر از ارتودنسی اولیه باشد.

درمان مجدد ارتودنسی غلط

درمان مجدد ارتودنسی غلط در چه صورت لازم است؟

درمان مجدد ارتودنسی غلط در صورتی لازم است که مدتی پس از اتمام ارتودنسی، دندان ها تغییر وضعیت داده و شکل صحیح خود را از دست بدهند. اگر با وجود اینکه قبلا ارتودنسی انجام داده اید، بین دندان هایتان فاصله غیرطبیعی افتاده، کج یا جابجا شده اند و یا در جویدن و تکلم مشکل دارید، ممکن است نیاز باشد مجددا ارتودنسی انجام دهید. البته گاها رویش دندان عقل و ضربات و حادثه هایی که منجر به از دست دادن دندان می شوند، دلیل درمان مجدد ارتودنسی هستند.
دندان قروچه، بی توجهی به توصیه های پزشک در مورد استفاده از نگهدارنده یا ریتینر، عوامل ژنتیکی و تغییرات ناشی از رشد طبیعی فک و دندان ها از دیگر مواردی هستند که می توانند باعث ضرورت درمان مجدد ارتودنسی شوند. به طور کلی ممکن است به دلیل هزینه و مدت طولانی درمان مجدد ارتودنسی بسیاری از افراد مایل نباشند این اقدام را انجام دهند؛ اما اگر این مشکل با درد و ناراحتی، پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و... همراه باشد، نیاز است ارتودنسی دوباره انجام شود.

دلایل نیاز به درمان مجدد ارتودنسی غلط

- عدم مراجعه به متخصص ارتودنسی: در برخی مواقع، علت نیاز به درمان مجدد ارتودنسی غلط، انجام ارتودنسی نزد یک دندانپزشک عمومی کم تجربه و کم مهارت است. برای انجام یک ارتودنسی موفق و ماندگار، اولین شرط این است که به یک مرکز ارتودنسی معتبر مراجعه فرمایید تا متخصصان باتجربه مرکز، مراحل ارتودنسی دندان را به بهترین و حرفه‌ ای ترین شکل ممکن انجام دهند. یک متخصص ارتودنسی به بهترین شکل می تواند ناهنجاری های مختلف فکی و دندانی را شناسایی نموده، و با کمترین خطا آنها را درمان کند.
- رها کردن فرآیند درمان: برخی افراد به دلیل مشکلاتی مثل کلافگی و بی ‌صبری از مدت طولانی فرآیند درمان و همچنین مشکلات اقتصادی، ممکن است درمان اولیه را به صورت ناقص رها کنند که در این صورت ناهنجاری های فکی و دندانی باقی می مانند و ممکن است با شدت بیشتری فرد را درگیر کنند.
- انتخاب ارتودنسی نامناسب: در صورتی که نوع ارتودنسی نامناسبی را انتخاب نمایید، ممکن است نتیجه چندان رضایت بخش نباشد و لازم باشد ارتودنسی مجدد انجام دهید.
- عدم استفاده از نگهدارنده یا ریتینر: بعد از اتمام فرآیند درمان، لازم است فرد تا مدت معین از نگهدارنده یا ریتینر استفاده کند تا موقعیت صحیح دندان ها که حاصل از ارتودنسی اولیه است، تثبیت شود. اگر از ریتینرها استفاده نشود، دندان ها جابجا خواهند شد و به حالت اولیه باز خواهند گشت. این یکی از اصلی ترین علل نیاز به درمان مجدد ارتودنسی است که هزینه و زمان زیادی را به فرد تحمیل خواهد کرد.

دلایل نیاز به درمان مجدد ارتودنسی غلط

- عادات ناسالم: مکیدن انگشت، جویدن ناخن، جویدن ته مداد و خودکار، فشردن زبان به پشت دندان ها، از جمله عادات ناسالمی هستند که ممکن است طرز قرارگیری دندان ها را تحت تاثیر قرار دهند و به حدی این تاثیر چشمگیر باشد که نیاز به ارتودنسی مجدد پیدا کنید.
- رویش و رشد دندان عقل: در برخی مواقع رویش و رشد دندان عقل می تواند با وارد کردن فشار به دندان های مجاور، باعث کج شدن یا فشردگی آنها شود؛ بنابراین نیاز به ارتودنسی مجدد خواهد بود. البته بعضی متخصصان برای جلوگیری از این مشکل، پیش از انجام ارتودنسی، دندان عقل را می کشند تا نیازی به ارتودنسی مجدد نباشد.
- بیماری های لثه: بیماری های لثه می توانند باعث تحلیل استخوان فک و لثه شوند و در هر صورت نظم و ترتیب دندان ها را برهم بزنند. برای رفع این مشکل لازم است ابتدا بیماری لثه، درمان، و سپس با صلاحدید دندانپزشک ارتودنسی مجدد انجام شود.
- ضربه یا حادثه: وارد شدن ضربه و آسیب به دندان ها و فک، می تواند موقعیت قرارگیری آنها را تغییر دهد. گاها ممکن است این تغییر به حدی شدید باشد که نیاز به ارتودنسی مجدد پیدا کنید.

نحوه درمان مجدد ارتودنسی غلط

برای درمان مجدد ارتودنسی غلط ابتدا دندانپزشک بررسی می کند که آیا ریشه های دندان و استخوان فک ارتفاع مناسب را دارند؛ بافت های نگهدارنده دندانی در وضعیت مناسب هستند و آیا از نظر بهداشت دهان و دندان، وضعیت فرد قابل قبول است؟ بررسی این موارد برای به حداقل رساندن عوارض درمان مجدد ارتودنسی الزامی است. پس از این، روش های زیر برای درمان مجدد ارتودنسی به کار گرفته می شوند:
- نگهدارنده های قبل: اگر نگهدارنده های قبل را طی دو سال اخیر کنار گذاشته ‌اید، ممکن است بتوانند برای اصلاحات جزئی دندان ‌ها کارآمد باشند. توجه کنید ممکن است در هنگام قرار دادن این نگهدارنده‌ ها احساس کنید دندان‌ هایتان تحت فشار قرار گرفته ‌اند. البته اگر این نگهدارنده‌ ها را ندارید، می توانید از نگهدارنده های جدید استفاده کنید؛ به این منظور باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.

نحوه درمان مجدد ارتودنسی غلط

- نگهدارنده های جدید: پزشک متخصص می‌ تواند با توجه به وضعیت فعلی دندان ها و فک، نگهدارنده‌ های جدیدی طراحی و تنظیم نماید.
- بریس های نامرئی یا اینویزیلاین: این نوع بریس ها کمتر از بریس های ثابت فلزی قابل مشاهده هستند و به همین دلیل برای افرادی که در اجتماع حضور دارند و نمی خواهند ارتودنسی شان دیده شود، خوشایندتر خواهند بود. بریس های نامرئی بیشتر برای نواقص جزئی به کار می روند و ممکن است در مدتی کوتاه تر از ارتودنسی اولیه، اصلاحات لازم را انجام دهند.

عوارض درمان مجدد ارتودنسی غلط

عوارض درمان مجدد ارتودنسی غلط گریبان گیر تمامی افراد نمی شود؛ اما در صورت مراجعه به دندانپزشک کم تجربه و عدم رعایت صحیح و دقیق مراقبت های بعد از ارتودنسی، به احتمال بیشتری بروز پیدا می کنند. مهمترین عوارض این روش عبارتند از:
- تحلیل ریشه دندان: فشاری که توسط بریس ها اعمال می شود، ممکن است با تحلیل و کوتاه شدن ریشه دندان همراه باشد که این مشکل در صورت شدید بودن، می تواند طول عمر و ثبات دندان را کاهش دهد.
- زخم و التهاب لب و دیواره داخلی دهان: تجهیزات ارتودنسی می توانند دیواره داخلی دهان، لب و لثه را دچار زخم و التهاب کنند و این مشکل در طول درمان شدیدتر شود.

عوارض درمان مجدد ارتودنسی غلط

- پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و آسیب به مینای دندان: با نصب تجهیزات ارتودنسی، تمیز کردن دندان ها دشوارتر می شود و ممکن است ذرات غذا در بین تجهیزات ارتودنسی و دندان ها تجمع پیدا کنند. بنابراین احتمال پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری های لثه افزایش می یابد.
- مشکلات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ): درد فک، سردرد و مشکلات جویدن و بلع، از جمله علائم مشکلات مفصل گیجگاهی فکی هستند که ممکن است با نصب تجهیزات ارتودنسی، بروز پیدا کنند. متخصص می ‌تواند با بررسی وضعیت تجهیزات ارتودنسی و ارتباط آنها با مفصل فکی گیجگاهی، مشکل را برطرف کند.

مدت زمان درمان مجدد ارتودنسی غلط

مدت زمان درمان مجدد ارتودنسی غلط با توجه به نوع و شدت ناهنجاری های هر فرد متفاوت است. البته در بسیاری از افراد، درمان مجدد، کمتر از ارتودنسی اولیه زمان خواهد برد؛ چراکه در اغلب موارد بعد از یک ارتودنسی کامل، تنها اصلاحات جزئی نیاز است تا وضعیت دندان ها بهبود یابد. درمان مجدد ارتودنسی، 3 ماه تا 1.5 سال زمان می برد که پس از مراجعه به متخصص و بررسی وضعیت دندان ها می توان آن را تعیین نمود.

هزینه درمان مجدد ارتودنسی غلط

هزینه ارتودنسی مجدد نیز همانند ارتودنسی اولیه، به عوامل مختلفی بستگی دارد و پیش از مراجعه به دندانپزشک و بررسی وضعیت دندان ها نمی توان به طور دقیق در مورد آن صحبت نمود. نوع و شدت ناهنجاری و مواردی که باید اصلاح شوند، نوع ارتودنسی، طول مدت درمان، مهارت دندانپزشک، موقعیت جغرافیایی مطب و... در هزینه درمان مجدد ارتودنسی غلط تاثیرگذار هستند. برای اطلاع از قیمت دقیق به متخصص مراجعه کنید.

جلوگیری از نیاز به انجام مجدد ارتودنسی

- برای اینکه نیاز نباشد مجددا ارتودنسی انجام دهید، لازم است توصیه های دندانپزشک را در مورد مراقبت های حین درمان و پس از آن رعایت کنید. به ویژه اینکه ریتینر یا نگهدارنده دندان را به طور مداوم استفاده کنید تا حالت صحیح دندان ها حفظ شود.
- به طور منظم و در صورت بروز هرگونه مشکل، به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان ها بررسی شود. اگر مشکلات کوچک را همان ابتدا با مراجعه به دندانپزشک برطرف کنید، نیازی به ارتودنسی مجدد نخواهد بود.
- اگر ورزش های تماسی انجام می دهید، حتما از محافظ دندانی استفاده کنید تا دندان ها آسیبی نبینند.
- به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
- عادات ناسالمی مثل جویدن ته خودکار، جویدن ناخن و فشار دادن دندان ها به وسیله زبان را ترک کنید.

جلوگیری از نیاز به انجام مجدد ارتودنسی

کلام آخر
توصیه نهایی ما این است که برای کاهش نیاز به ارتودنسی مجدد، مراقبت های بعد از ارتودنسی را جدی بگیرید و به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه فرمایید. همچنین اگر طبق نظر پزشک نیاز به ارتودنسی مجدد داشتید، حتما برای انجام آن اقدام فرمایید تا لذت وصف ناپذیر داشتن لبخندی زیبا و با اعتماد به نفس را تجربه کنید.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
مطب پیروزی : ۰۲۱۷۷۱۶۶۷۴۷
مطب آزادی : ۰۲۱۶۶۰۶۸۸۷۰
مطب شهر ری: ۰۲۱۵۵۹۲۰۷۹۵
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر امیر بابک جمشیدی می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح