مطب پیروزی ۷۷۱۶۶۷۴۷
شهرری ۵۵۹۲۰۷۹۵
آزادی ۶۶۰۶۸۸۷۰

مقایسه ارتودنسی لینگوال، نامرئی و ثابت| کدام روش بهتر است؟

انتخاب نوع درمان ارتودنسی به شدت تحت تاثیر نیازها، ترجیحات شخصی و شرایط دندان و فک قرار دارد. هر کدام از انواع ارتودنسی اعم از ارتودنسی ثابت، لينگوال و نامرئی، ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند که می تواند برای افراد مختلف مناسب باشند. به طور مثال برخی از افراد ممکن است به دنبال درمانی باشند که پنهان باشد، در حالی که برخی دیگر ارتودنسی ثابت را برای کارایی بیشتر انتخاب می کنند. علاوه بر این، عوامل دیگری مثل هزینه درمان، دوره درمان و مراقبت های بعد از ارتودنسی نیز نقش مهمی در انتخاب نوع درمان دارند. به همین خاطر مشاوره با یک متخصص ارتودنسی برای انتخاب بهترین گزینه بر اساس وضعیت فردی و نیازهای منحصر به فرد شما، از اهمیت بالایی برخوردار است.

مقایسه ارتودنسی لینگوال، نامرئی و ثابت

مقایسه ارتودنسی لینگوال، نامرئی و ثابت

ویژگی ارتودنسی ثابت ارتودنسی لینگوال ارتودنسی نامرئی
ظاهر قابل مشاهده است و روی دندان ها قرار می گیرد پنهان است، پشت دندان ها قرار می گیرد کاملا شفاف و غیر قابل مشاهده است
هزینه راحتی کم، ممکن است در ابتدای درمان به دهان و لثه آسیب برساند راحتی کم، چرا که با زبان تماس دارد و ممکن است صحبت کردن فرد را دچار تغییراتی کند راحتی بالا، بدون سیم  و براکت است و فشار کمتری روی دندان ها وارد می کند
راحتی قیمت پایین تر از ارتودنسی لینگوال و نامرئی (معمولا ارزان تر است) قیمت بالاتر از ارتودنسی ثابت و کمتر از ارتودنسی نامرئی قیمت بالاتر از ارتودنسی ثابت و لینگوال
مدت زمان درمان بین 1.5 تا 3 سال (بستگی به شدت ناهنجاری دارد) تقریبا مشابه ارتودنسی ثابت (بین 1.5 تا 3 سال) زمان درمان ممکن است مشابه ارتودنسی ثابت یا کمتر از آن باشد (معمولا بین 1 تا 2 سال)
رعایت بهداشت رعایت بهداشت به خاطر وجود سیم ها و براکت ها دشوار است رعایت بهداشت به خاطر محل قرارگیری براکت ها (پشت دندان) دشوار است رعایت بهداشت آسان تر است چون می توان پلاک ها را جدا کرد و دندان ها را مسواک زد
نیاز به مراجعه مراجعه منظم، هر 4 تا 6 هفته یکبار برای تنظیم سیم ها نیاز به مراجعه وجود دارد مراجعه منظم، هر 4 تا 6 هفته یکبار برای تنظیم سیم ها نیاز به مراجعه وجود دارد نیاز به مراجعه کمتر نسبت به ارتودنسی ثابت و لینگوال؛ هر 6 تا 8 هفته یکبار برای بررسی پیشرفت درمان و گرفتن پلاک جدید
میزان اثرگذاری در درمان ناهنجاری ها مناسب برای بیشتر ناهنجاری ها، حتی شدیدترین ناهنجاری ها مناسب ناهنجاری های متوسط و شدید مناسب برای ناهنجاری های خفیف تا متوسط، برای درمان ناهنجاری های شدید توصیه نمی شود

ارتودنسی ثابت| راهکاری سنتی و موثر

ارتودنسی ثابت یکی از رایج ترین روش های درمانی در ارتودنسی است که برای اصلاح موقعیت دندان ها و فک استفاده می شود. در این روش از براکت (قطعات کوچک فلزی یا سرامیکی) که به دندان ها چسبانده می شوند و یک سیم ارتودنسی برای ایجاد فشار و حرکت دندان ها استفاده می شود. این روش برای درمان مشکلاتی مثل دندان های کج، فشردگی دندان ها، فاصله زیاد بین دندان ها یا ناهماهنگی های موجود در فک یک راهکار ایده آل به شمار می رود. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره ویژگی‌ها، مزایا و معایب این نوع ارتودنسی در اختیار شما قرار می دهیم.

ارتودنسی ثابت

ویژگی ها و مزایای ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت مزایای مختلفی دارد و با وجود ابداع روش های جدید ارتودنسی، هنوز هم انتخاب اول بسیاری از افراد برای نوع درمان ارتودنسی به شمار می رود. از جمله ویژگی ها و مزایای این نوع درمان ارتودنسی می توان به این موارد اشاره کرد:
- کارایی بالا: ارتودنسی ثابت برای برطرف کردن مشکلات پیچیده دندان و فک بسیار موثر است. این روش قادر است فشار ثابت و مداومی را به دندان ها وارد کند که باعث حرکت تدریجی دندان ها به موقعیت مناسب می شود.
- نتایج طولانی مدت: ارتودنسی ثابت به طور معمول با نتایج پایدار به همراه است و به خاطر فشار مستمر، دندان ها به صورت دائمی در موقعیت مناسب خود قرار می گیرند.
- تنوع در طراحی براکت ها: براکت ها می توانند از جنس های مختلفی مانند فلز، سرامیک یا به صورت شفاف ساخته شوند. به این ترتیب بیمار قادر است براکت هایی را انتخاب کند که از نظر زیبایی یا راحتی برای او مناسب تر باشد.
- مناسب برای مشکلات پیچیده: ارتودنسی ثابت به خاطر توانایی تنظیم دقیق فشار و موقعیت دندان ها برای درمان مشکلات پیچیده و دندان های نامرتب بسیار مناسب هستند.
- همراه بودن با تکنولوژی های جدید: ارتودنسی ثابت به طور مداوم با پیشرفت های حوزه ارتودنسی همراه است؛ به طوری که روش های جدید مثل براکت های خود باز شونده (که نیاز به تنظیم کمتری دارند) و سیم های انعطاف پذیرتر نیز برای این نوع درمان در دسترس هستند.

معایب ارتودنسی ثابت

در ادامه معایب ارتودنسی ثابت را عنوان می کنیم:
- قابل مشاهده بودن براکت ها: یکی از بزرگترین معایب ارتودنسی ثابت، ظاهر قابل مشاهده براکت ها و سیم ها است. برای افرادی که نگران ظاهر ارتودنسی هستند، این موضوع می تواند ناراحت کننده باشد.
- محدودیت در رژیم غذایی: زمانی که ارتودنسی ثابت را برای درمان انتخاب می کنید، به خاطر وجود براکت ها و سیم ها، مصرف برخی مواد غذایی مثل غذاهای سفت، چسبناک یا شیرینی های سخت می تواند مشکل ساز باشد. این غذاها ممکن است به براکت ها آسیب برسانند یا در بین دندان ها گیر کنند.

معایب ارتودنسی ثابت

- مراقبت های بهداشتی دشوارتر: تمیز نگه داشتن دندان ها و براکت ها در حین درمان ارتودنسی ثابت ممکن است چالش برانگیز باشد. برای جلوگیری از مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان و التهاب لثه، لازم است بیمار مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان نظیر مسواک زدن دقیق و استفاده از نخ دندان را رعایت کند. این مراقبت های بهداشتی با وجود براکت هایی که روی دندان قرار گرفته ممکن است سخت باشد.
- درد و ناراحتی اولیه: با شروع درمان ارتودنسی ثابت به خاطر وارد شدن فشار به دندان ها در طول درمان، ممکن است بیمار در هفته های اول احساس درد و ناراحتی داشته باشد. این ناراحتی ها معمولا طبیعی بوده و با گذر زمان کاهش پیدا می کند.

دوره درمان و مراقبت های لازم در ارتودنسی ثابت

مدت زمان درمان با ارتودنسی ثابت معمولا بین 18 ماه تا 3 سال متغیر است. این مدت زمان به شدت مشکل دندان و فک فرد بستگی دارد. در این مدت بیمار باید به صورت مرتب به متخصص ارتودنسی مراجعه کند تا براکت ها و سیم ها توسط متخصص ارتودنسی بررسی و تنظیم شوند و وضعیت درمان پیگیری شود.
همچنین بیماران برای جلوگیری از ایجاد مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان ها و التهاب لثه، بهداشت دهان و دندان خود را در طول درمان به خوبی رعایت کنند. این مراقبت های بهداشتی شامل مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی، استفاده از نخ دندان مخصوص ارتودنسی و شستشوی دهان با دهان شویه می شود. بعد از اتمام دوره درمان، بیمار باید از نگهدارنده های ارتودنسی یا ریتینر استفاده کند تا دندان ها به خوبی در جای خود ثابت شوند. این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که بدون استفاده درست و منظم از ریتینر، ممکن است دندان ها به تدریج به موقعیت قبلی خود بازگردند.

ارتودنسی لینگوال| پنهان پشت دندان‌ ها

ارتودنسی لینگوال یکی از پیشرفته ترین و جدیدترین روش های ارتودنسی است که در آن براکت ها و سیم های ارتودنسی به سطح داخلی دندان چسبانده می شوند؛ به همین خاطر از بیرون قابل مشاهده نیستند. این نوع ارتودنسی به خصوص برای افرادی که نمی خواهند سیم کشی دندان هایشان به وضوح نمایان باشد، مناسب خواهد بود. ارتودنسی لینگوال از اصول ارتودنسی ثابت تبعیت می کند، اما طراحی متفاوتی دارد که باعث متمایز شدن آن از سایر روش ها می شود. از جمله ویژگی های ارتودنسی لینگوال می توان به این موارد اشاره کرد:

ارتودنسی لینگوال

- براکت های پنهان: در ارتودنسی لینگوال، براکت ها و سیم ها دقیقا به سطح داخلی دندان ها متصل می شوند؛ به همین خاطر از دید دیگران پنهان هستند و فرد می تواند درمان را بدون نگرانی از نمایان بودن براکت ها انجام دهد.
- سفارشی سازی: در این روش براکت ها به صورت سفارشی برای هر بیمار ساخته می شوند تا دقیقا متناسب با شکل و فک بیمار باشند. این ویژگی باعث می شود تا ارتودنسی لینگوال بسیار دقیق و شخصی سازی شده تر باشد.
- نتایج مشابه با ارتودنسی ثابت: ارتودنسی لینگوال از لحاظ عملکرد مشابه ارتودنسی ثابت است. این یعنی که مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی لینگوال نیز قابلیت برطرف کردن مشکلات پیچیده دندانی را دارد.

مزایای ارتودنسی لینگوال

از جمله مزایای ارتودنسی لینگوال می توان به این موارد اشاره کرد:
- پنهان بودن: بزرگترین مزیت ارتودنسی لینگوال، پنهان بودن براکت های ارتودنسی است. از آنجا که براکت ها به سطح داخلی دندان ها چسبانده می شوند، در طول درمان به هیچ عنوان قابل مشاهده نیست و فرد می تواند از درمان ارتودنسی خود با داشتن ظاهر طبیعی لذت ببرد.
- مناسب بودن برای بزرگسالان: این نوع درمان برای بزرگسالانی که نمی خواهند درمانشان توسط همه افراد و از بیرون قابل مشاهده باشد، گزینه مناسبی خواهد بود.
- کارایی مشابه ارتودنسی: از نظر کارایی، ارتودنسی لینگوال نتایج مشابهی با ارتودنسی ثابت دارد و می‌تواند مشکلات مختلف دندان و فک را برطرف کند.

معایب ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال با وجود مزایای به خصوصی که دارد، معایبی خاص خود را نیز به همراه دارد. در ادامه برخی از معایب ارتودنسی لینگوال را عنوان می کنیم.
- تغییر در نحوه صحبت کردن: از آنجا که براکت ها در سطح داخلی دندان ها قرار می گیرند، ممکن است با زبان تماس پیدا کنند و باعث تغییر صدا و صحبت کردن فرد شوند. برخی افراد ممکن است با ارتودنسی لینگوال دچار مشکلاتی در تلفظ کلمات نیز شوند.
- مشکل تمیز کردن دندان ها: به دلیل اینکه براکت ها در پشت دندان ها قرار دارند، دسترسی به آن ها برای تمیز کردن دشوارتر از ارتودنسی ثابت معمولی خواهد بود. در صورت رسیدگی پایین به دندان ها در این ارتودنسی، امکان تجمع پلاک و پوسیدگی دندان ها وجود دارد.

معایب ارتودنسی لینگوال

- درد و ناراحتی اولیه: ارتودنسی لینگوال مشابه سایر انواع ارتودنسی در ابتدا ناراحتی و درد را به همراه دارد؛ چرا که براکت ها و سیم ها می توانند به زبان و دهان آسیب بزنند.
- هزینه بالاتر نسبت به ارتودنسی معمولی: به طور معمول ارتودنسی لینگوال به نسبت ارتودنسی معمولی هزینه بیشتری دارد؛ چرا که ساخت و نصب براکت ها باید با دقت بالا انجام شوند و ممکن است زمان بیشتری برای تنظیم اولیه آن روی دندان نیاز باشد.
- محدودیت های درمانی: ارتودنسی لینگوال برای برخی از مشکلات دندانی شدید یا پیچیده عملکرد مناسبی نخواهد داشت. همچنین برای دستیابی به نتایج مطلوب با این درمان، لازم است به متخصص ارتودنسی با مهارت و تجربه بالا مراجعه کنید.

ارتودنسی نامرئی| شفاف و راحت

ارتودنسی نامرئی یک روش مدرن و شفاف برای اصلاح موقعیت دندان ها است که در آن به جای استفاده از براکت های فلزی، از الاینرهای شفاف و قابل جابجایی برای درمان استفاده می شود. این الاینرها به صورت شخصی سازی شده طراحی می شوند و به تدریج دندان ها را به موقعیت درست خود منتقل می کنند. ارتودنسی نامرئی برای آن دسته از افرادی که می خواهند در طول درمان، ظاهر لبخند خود را حفظ کنند، مناسب خواهد بود. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره این نوع درمان در اختیار شما قرار می دهیم.

ارتودنسی نامرئی

مزایای ارتودنسی نامرئی

در ادامه درباره مزایای ارتودنسی نامرئی اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهیم.
- ظاهر شفاف و نامرئی: بزرگترین مزیت ارتودنسی نامرئی این است که الاینرها کاملا شفاف بوده و به راحتی قابل مشاهده هستند. این ویژگی باعث شده که ارتودنسی نامرئی برای کسانی که از ظاهر ارتودنسی ثابت بیزار هستند، جایگزین مناسبی شود.
- راحتی بیشتر در طول درمان: الاینرهای ارتودنسی نامرئی از پلاستیک نرم ساخته می شوند که نسبت به براکت های فلزی، راحتی بیشتری برای بیمار به دنبال می آورند و احتمال بریدگی و زخم شدن دهان با آن کمتر است.
- متحرک بودن الاینرها: بر خلاف ارتودنسی ثابت که باید همیشه داخل دهان باشند، الاینرهای ارتودنسی نامرئی قابل جابجایی هستند. این ویژگی باعث راحتی بیشتر بیمار هنگام غذا خوردن و تمیز کردن دندان ها می شود.
- زمان درمان کوتاه تر: در برخی موارد ارتودنسی نامرئی زمان درمان کوتاه تری نسبت به روش های سنتی دارد؛ این موضوع به خصوص برای درمان ناهنجاری های خفیف و متوسط صدق می کند.

معایب ارتودنسی نامرئی

در این قسمت برخی از معایبی ارتودنسی نامرئی را در اختیار شما قرار می دهیم.
- نیاز به همکاری بالای بیمار: یکی از بزرگترین چالش های ارتودنسی نامرئی این است که بیمار باید به طور منظم و برای 20 تا 22 ساعت در روز، الاینرها را داخل دهان خود بگذارد. در صورتی که بیمار این زمان بندی را رعایت نکند، نتایج درمان کاهش پیدا کرده و مدت زمان درمان بیشتر می شود.
- محدودیت در درمان ناهنجاری های پیچیده: ارتودنسی نامرئی برای درمان ناهنجاری های ساده و متوسط عملکرد مناسبی خواهد داشت. برای درمان مشکلات پیچیده تر مثل اصلاح خط فک یا تغییر موقعیت دندان های بسیار کج، درمان با ارتودنسی ثابت موثرتر خواهد بود.

معایب ارتودنسی نامرئی

- هزینه بالاتر: هزینه درمان با ارتودنسی نامرئی بیشتر از روش های سنتی است؛ چرا که طراحی و ساخت الاینرهای شفاف به تکنولوژی پیشرفته نیاز داشته و زمان بیشتری برای آن لازم است.
- نیاز به پیگیری و مراجعه منظم: درمان با ارتودنسی نامرئی به ویزیت منظم ارتودنتیست نیاز دارد تا پیشرفت درمان بررسی شده و در صورت نیاز الاینرهای جدید تهیه شود.
- خطر گم شدن الاینرها: الاینرها در ارتودنسی نامرئی متحرک هستند و به همین خاطر ممکن است در برخی مواقع فراموش یا گم شوند که این موضوع می تواند روند درمان را مختل کند.

شرایط درمان با ارتودنسی نامرئی

استفاده از ارتودنسی نامرئی شرایط و محدودیت هایی دارد که برای موفقیت درمان باید به این موارد توجه شود. در ادامه این شرایط را در اختیار شما قرار می دهیم.
- سن مناسب: این روش برای بزرگسالان و نوجوانانی که دندان های آن ها به صورت کامل در آمده است، مناسب خواهد بود. برای کودکان یا نوجوانانی که در سن رشد خود هستند، ارتودنسی نامرئی گزینه مناسبی نیست.
- داشتن دندان های سالم: برای استفاده از ارتودنسی متحرک، دندان ها باید سالم باشند. در صورتی که دندان ها نیاز به درمان خاصی داشته باشند، ابتدا باید این مشکلات برطرف شود.
- مشکلات خاص دندان و فک: برخی مشکلات پیچیده دندان و فک مثل ناهنجاری های شدید فک یا نیاز به جابجایی جدی دندان ها با ارتودنسی نامرئی قابل حل نیست؛ در این صورت نیاز به درمان با ارتودنسی سنتی یا ترکیب روش های درمانی مختلف وجود دارد.
- محدودیت های غذایی: با این وجود که الاینرها قابلیت جابجایی دارند، اما در زمان استفاده از آن ها باید از خوردن غذاهایی که می توانند به الاینر آسیب رسانده یا باعث تغییر رنگ آن شوند، خودداری کنید.

بررسی ارتودنسی لینگوال، نامرئی و ثابت| کدام یک برای شما مناسب است؟

برای انتخاب بهترین نوع ارتودنسی لازم است که سه نوع ارتودنسی رایج یعنی ارتودنسی ثابت، ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی نامرئی را با یکدیگر مقایسه کنید. در اینجا یک مقایسه جامع در چند جنبه مهم ارائه می شود تا بتوانید بر اساس نیاز و شرایط خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
- مقایسه هزینه ها؛ کدام یک قیمت بالاتری دارد؟
هزینه ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی ارزان تر از دیگر انواع ارتودنسی است و برای بسیاری از افراد انتخاب مقرون به صرفه‌ تر است. ارتودنسی لینگوال به نسبت ارتودنسی ثابت هزینه بیشتری دارد؛ چرا که براکت ها داخل دندان نصب می شود و طراحی و تنظیم آن ها به زمان و تجهیزات بیشتری نیاز دارد. در این بین هزینه ارتودنسی نامرئی از هر دو گزینه قبلی بیشتر بوده و تحت تاثیر شدت مشکل دندانی و تعداد الاینرهای مورد نیاز، قیمت آن متغیر است. بنابراین اگر هزینه یکی از مهم ترین عواملی است که برای انتخاب در نظر می گیرید، ارتودنسی ثابت گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
- مقایسه راحتی و زیبایی
ارتودنسی ثابت از براکت و سیم های فلزی تشکیل شده که می توانند در ابتدای درمان باعث احساس ناراحتی و زخم شدن داخل دهان شوند. همچنین از آنجا که براکت ها قابل مشاهده هستند، از نظر زیبایی لبخند ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد. همچنین ارتودنسی لینگوال به این خاطر که پشت دندان ها قرار می گیرند، برای دیگران غیر قابل مشاهده بوده و از نظر زیبایی مطلوب است. با این وجود ممکن است در ابتدای استفاده کمی احساس ناراحتی به دنبال داشته باشد و صحبت کردن فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
در مقابل، ارتودنسی نامرئی به این خاطر که الاینرهای شفاف و غیر قابل مشاهده دارد، از نظر زیبایی هیچ مشکلی ندارد. همچنین از آنجا که از پلاستیک نرم ساخته شده اند، احساس راحتی بیشتری در دهان بیمار به همراه می آورند و در بیشتر موارد هیچ آسیبی به دهان و زبان وارد نمی کنند. در نهایت اگر زیبایی و راحتی برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است، ارتودنسی نامرئی یا لینگوال بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
- مقایسه دوره درمان و مراقبت های لازم
درمان با ارتودنسی ثابت بین 18 تا 36 ماه طول می کشد و مراقبت های آن شامل تمیز کردن منظم دندان ها و ویزیت ماهانه توسط ارتودنتیست برای تنظیم براکت ها می شود. مدت زمان درمان ارتودنسی لینگوال نیز مشابه ارتودنسی ثابت است و بین 18 تا 36 ماه طول می کشد؛ با این تفاوت که تمیز کردن دندان ها به این خاطر که براکت ها پشت دندان قرار گرفته اند، دشوارتر خواهد بود. در مقایسه با این دو روش، ارتودنسی نامرئی طول درمان کوتاه تری دارد و به طور معمول بین 12 تا 24 ماه طول می کشد. مراقبت های لازم در این نوع درمان شامل تعویض دو هفته یکبار الاینرها و مراجعه به ارتودنتیست برای بررسی پیشرفت درمان می شود. به صورت کلی اگر به دنبال درمان سریع تر با مراقبت های آسان تر هستید، ارتودنسی نامرئی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

مقایسه انواع ارتودنسی دندان


کلام آخر
انتخاب نوع ارتودنسی مناسب به نیازها و شرایط دندان های هر فرد بستگی دارد. ارتودنسی ثابت گزینه ای مقرون به صرفه و موثر برای درمان ناهنجاری های پیچیده به شمار می رود. این در حالی است که ارتودنسی لینگوال برای کسانی که به زیبایی و پنهان بودن درمان اهمیت می دهند، مناسب است؛ با این وجود هزینه آن بالاتر و تمیز کردن دندان ها با آن سخت تر از ارتودنسی ثابت خواهد بود. از سوی دیگر، ارتودنسی نامرئی به خاطر شفافیت و راحتی بیشتر، برای آن دسته از افرادی که به ظاهر و راحتی خود توجه دارند، گزینه مناسبی خواهد بود؛ اما هزینه بالاتر و نیاز به همکاری بالای بیمار را به همراه دارد. در نهایت مشاوره با یک ارتودنتیست متخصص می تواند به انتخاب بهترین گزینه بر اساس شرایط و نیازهای خاص شما کمک کند.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
مطب پیروزی : ۰۲۱۷۷۱۶۶۷۴۷
مطب آزادی : ۰۲۱۶۶۰۶۸۸۷۰
مطب شهر ری: ۰۲۱۵۵۹۲۰۷۹۵
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر امیر بابک جمشیدی می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح